Satukirja

Kultainen tammi ja Ihmemuna

Satukirja ”Kultainen tammi ja Ihmemuna” syntyi erään mummin, ukin ja tädin yhteistyönä, syntymäpäivälahjaksi 6 vuotta täyttävälle Aava-tytölle. 

Mummi oli maalannut taulun Kultainen tammi ja Ihmemuna ja hän ehdotti ukille, että tämä kirjoittaisi sadun taulun aiheesta. Ukki kirjoitti ja innostui kirjoittamaan pari muutakin satua. Aavan täti tuli talkoisiin mukaan ja piirsi satujen seikkailijoiden hahmot.

Kirjan tapahtumat sijoittuvat pääosin syntymäpäiväsankarin kotipiiriin Päiväkumpuun ja sen arboretumiin. Sieltä kirjan päähenkilöt Russe-rusakonpoika ja Musse-metsämyyrä seikkailevat ja oppivat elämän tärkeitä asioita. 

 

Image

Satukirjan tekoprosessi

Kun Kultainen tammi ja Ihmemuna -satukirjan tarinat olivat kasassa, tekijät Malla Nuutinen (mummi), Jukka Kuussaari (ukki) ja Tuuli Nenonen (täti) päättivät ottaa yhteyttä Entraan.

Entra Marketing Oy:n Jaana auttoi tekijöitä kirjaprosessissa eteenpäin. Ensin mietittiin kirjalle sopiva koko ja materiaali. Koska kyseessä on lasten satukirja, on hyvä jättää runsaasti tilaa kuville ja suurikokoiselle tekstille. Kovat kannet antavat kirjalle jämäkän otteen ja auttavat myös pientä lasta pitämään kirjaa käsissään.

Seuraavaksi alkoi satukirjan taittotyö, jonka aikana Jaana suunnitteli kirjan kannet ja antoi kirjalle ulkoasun hyödyntäen Malla Nuutisen upeita maalauksia ja Tuuli Nenosen eläväisiä piirroshahmoja. Jaana etsi kirjalle myös sopivan painon ja huolehti kaikesta painoliikenteestä, aina kirjojen toimitukseen saakka. 

Jaana ohjeisti tekijöitä myös muissa käytännön asioissa, kuten ISBN-tunnuksen hakemisessa. 

Kirja on myös julkisesti lainattavissa Virtasalmen kirjastosta (Pieksämäen sivukirjasto).

Image

Täydellinen syntymäpäivälahja pienelle tytölle

"Aava-tyttö oli onnellinen ainutlaatuisesta syntymäpäivälahjastaan, samoin muut saajat perhepiirissä ovat olleet ällistyksissään ja ihastuksissaan kirjasta", kertoo kirjan kuvittaja ja kustantaja Malla Nuutinen. 

Image
ISBN 978-952-94-3444-2
Teksti: Jukka Kuussaari (ukki)
Kuvitus: Malla Nuutinen (mummi) ja Tuuli Nenonen (täti)
Ulkoasu ja taitto: Jaana Konttinen, Entra Marketing Oy
Paino: Picaset Oy, Helsinki, 2020
Teoskokonaisuus © tekijät 2020
Kustantaja Marja-Leena Nuutinen. Kesäkuu 2020.

Haluaisitko sinäkin täyden palvelun kumppanin
kaveriksi kirjan taittoon ja julkaisuun?


Ota yhteyttä, niin hoidetaan homma mutkattomasti käyntiin.

Entra Marketing Oy
Image
Image

Lähetä viesti

Täytä vaadittavat tiedot.
Täytä vaadittavat tiedot.
Image
Image