Sattuu ja tapahtuu

Ajankohtaista

Koulutuskeskus Salpauksen historiikki

Image

Koulutuskeskus Salpauksen historia yksissä kansissa

Projekti, joka on ollut Entra Marketing Oy:n yrittäjän Jaana Konttisen työstettävänä jo lähes vuoden ajan, on vihdoin nähnyt päivänvalon. Yhden Suomen suurimman ammatillisen koulutuksen järjestäjän historiikki Neljännesvuosisata leipää ja sirkushuveja – Muistikirjamerkintöjä ja oppimiskokemuksia Koulutuskeskus Salpauksesta julkaistiin virallisesti 19.1.2023.

Kirjan ovat kirjoittaneet Lahden ammattikorkeakoulun tietopalvelujohtajana toiminut Sirkku Blinnikka ja opetusneuvos Marita Modenius. 

Kirja julkistettiin satahenkisen kutsuvierasjoukon läsnäollessa Wanhassa Teatterissa Lahden keskustakampuksella torstaina 19.1.

Painavan asian historiikki

Jaana toteutti kirjan taiton tiiviissä yhteistyössä kirjan toimituksesta vastanneiden Reija Launiemen ja Taija Pitkäsen kanssa.

Kirja on täynnä painavaa asiaa – siinä on yli 500 sivua tekstiä ja painoakin 1,7 kiloa. Tämä onkin malliltaan niin sanottu coffee table book, jota säilytetään pöydällä ja selaillaan, ehkäpä muistellaan yhdessä ajan kulkua koulutuskeskusen eri käänteissä.

Kirjassa kuvataan ammatillisen koulutuksen laadullinen kehitys, suosion kasvu, rakenteelliset muutokset ja koulutusalojen kehitys Päijät-Hämeessä vuosina 1996–2021. Useat henkilöt ovat myös päässeet kertomaan muistojaan ajalta niin opiskelijan, opettajan, johtajan kuin kehittäjän rooleissa.

This image for Image Layouts addon
Kirjan julkistamistilaisuudessa kukitettiin myös kirjan toteuttajatiimi. Kuvassa reunoilla kirjan toimittajat Taija Pitkänen (vas.) ja Reija Launiemi (oik.), keskellä graafikko Jaana Konttinen. Kuva: Jonna Uski.
This image for Image Layouts addon

Projektina suuren historiikin taittaminen oli erittäin antoisa. Kirjan ulkonäön ja taiton suunnittelu ja laatiminen oli todellinen sukellus Salpauksen lähihistoriaan ja Salpauksen koulutustarjontaan. Oli upeaa nähdä, kuinka pitkäjänteistä työtä koulutuksen eteen Päijät-Hämeessä todella tehdään.

Entra Marketing Oy
Image
Image

Lähetä viesti

Täytä vaadittavat tiedot.
Täytä vaadittavat tiedot.
Image
Image