Sattuu ja tapahtuu

Ajankohtaista

SÖKÖSuomenlahti -öljyntorjuntamanuaali

Image

SÖKÖSuomenlahti – Öljyntorjunnan toimintamalli Suomenlahden rannikon pelastustoimialueille

Keväällä 2021 ilmestyi uusi päivitetty öljyntorjuntamanuaali Suomenlahdelle Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun SÖKÖSuomenlahti-hankkeen toimesta. Vastasin täysin manuaalin taittamisesta. Manuaalissa kuvataan toimintamalli ja menettelytavat Suomenlahdella tapahtuvan alusöljyvahingon torjuntaoperaation koordinointiin pelastuslaitosten vastuualueella.

Manuaali on mappimallinen ja se koostuu 23 vihkosta eri aihepiireittäin. Konkreettisia työohjeita sisältävien vihkojen lopusta löytyy tiivistettyjä toimintaohjekortteja (TOK). Manuaalia käyttävät Kymenlaakson, Itä-Uudenmaan, Länsi-Uudenmaan ja Helsingin pelastuslaitokset sekä Kaakkois-Suomen ammattikorkekoulu.

Öljyntorjuntamanuaalin taittaminen toteutui kustannustehokkaasti ja joustavalla aikataululla. Pystyin reagoimaan ketterästi työryhmässä tapahtuviin aikataulumuutoksiin. 

Manuaaliin tarvittiin yksilöllisiä ja faktoihin perustuvia havainnekuvia, jotka auttavat hahmottavaan kulloinkin kuvattavaa kokonaisuutta. Nämä kuvat toteutin mm. asiakkaan piirtämien luonnosten pohjalta.

Palveluuni kuuluu myös projektinhallinnan toimet. Tässä työssä vastasin taiton lisäksi painon kilpailuttamisesta ja kaikista painoyhteyksistä.

Voit tutustua tarkemmin SÖKÖSuomenlahti-hankkeeseen ja toteutettuun manuaaliin täällä.

Lämmin kiitos yhteistyöstä XAMK:lle ja SÖKÖSuomenlahti-työryhmälle!

Jaana Konttinen, Entra Marketing Oy

Entra Marketing Oy
Image
Image

Lähetä viesti

Täytä vaadittavat tiedot.
Täytä vaadittavat tiedot.
Image
Image